Συγκέντρωση κατά του ΟΑΣΘ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης: Share:

Αγανακτισμένοι πολίτες θα φωνάξουν “Δεν πάει άλλο” για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 15/12, στις 12:00μ στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, οι μαθητές, οι φοιτητές βιώνουμε μια πολύ άσχημη πραγματικότητα.

Δρομολόγια που καθυστερούν κι όταν φτάνουν οι επιβάτες στριμώχνονται σαν σαρδέλες ή παίρνουν το επόμενο λεωφορείο! Σε πολλές περιπτώσεις μετακινούμαστε με οχήματα που καταρρέουν ή παίρνουν φωτιά. Ενώ στις περισσότερες γραμμές σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, σχεδόν κάθε μέρα.

Η υπόθεση της γρήγορης, ασφαλούς, άνετης και φτηνής μετακίνησης γίνεται άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία του επιβατικού κοινού της πόλης.

Η απουσία εναλλακτικής επιλογής συγκοινωνιακού μέσου μετακίνησης δεκαετίες τώρα κάνει τα πράγματα απλά αφόρητα.

· Ούτε με τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ, αλλά ούτε με τον κρατικό η κατάσταση έγινε ανθρώπινη. Μόνιμη πρακτική των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι ή μη χρηματοδότηση αγοράς λεωφορείων και η αύξηση των εισιτηρίων.
· Είτε με κρατικά επιδοτούμενο ιδιωτικό οργανισμό, είτε με κρατικοποιημένο που μετακυλίει το κόστος λειτουργίας στο λαό, ο στόχος της κυβέρνησης (χθες και σήμερα) είναι να μετατρέψει την μετακίνηση από ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού.
Οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι επιβάτες αυτής της πόλης, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην ανθρώπινη μετακίνηση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15/12/2018 στις 12:00μ στο Αγ. Βενιζέλου.

· Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές!
· Ασφαλής μετακίνηση! – Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!
· Φθηνές συγκοινωνίες – Καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων!
· Διεκδικούμε ασφαλείς, ανθρώπινες, και φθηνές αστικές μετακινήσεις για όλους.