Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών – Έβαψαν κόκκινο το συντριβάνι στο ΑΠΘ

Συντάκτης: Share:

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν σήμερα φοιτητές στο ΑΠΘ βάφοντας κόκκινο το νερό στο συντριβάνι που βρίσκεται στην πλατεία Χημείου, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για τον πρόσφατο τραυματισμό φοιτητή εντός του πανεπιστημίου την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών.

Ειδικότερα, φοιτητές από το σχήμα των ΕΑΑΚ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Πλατεία Χημείου ρίχνοντας κόκκινη μπογιά μέσα στο συντριβάνι που βρίσκεται εκεί και έγραψαν συνθήματα υπέρ του συμφοιτητή τους που τραυματίστηκε σε πρόσφατα επεισόδια μέσα στο campus, στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την παρουσία της αστυνομίας.

Εξάλλου, να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4777/21 και ιδιαίτερα οι διατάξεις που αφορούν την εγκατάσταση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στα ΑΕΙ ζητούν φοιτητές που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν την Πανσπουδαστική. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με αφορμή και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται σε διαβούλευση.