Θεσσαλονίκη: “Έρχεται” ελεγχόμενη στάθμευση και στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα

Συντάκτης: Share:

Στην Ε΄ Δημοτική Δημοτική Κοινότητα επεκτείνεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Θεσσαλονίκης

Το σύστημα αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται από την ανάδοχο εταιρεία, που έχει αναλάβει την εγκατάσταση και την λειτουργία του νέου συστήματος, οι διαγραμμίσεις στους δρόμους, όπου θα εφαρμοστεί το σύστημα, ενώ έχουν τοποθετηθεί οι πινακίδες.

«Το χρονοδιάγραμμα, που μας έδωσε ο ανάδοχος είναι ότι θα έχουν τελειώσει οι διαγραμμίσεις μέχρι τέλη Φεβρουαρίου βοηθούντος και του καιρού», ανέφερε στο Thestival.gr, η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμοστεί στον άξονα της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας από το ύψος της οδού Σκιάθου, στην περιοχή Ντεπώ μέχρι και την Ναπολέοντος Ζέρβα και στην λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου. Το σύστημα θα εφαρμοστεί επίσης στους κάθετους και παράλληλους δρόμους στην Όλγας από την παραλία μέχρι την Δελφών. «Το υπόλοιπο κομμάτι, η παραλιακή, η Ανθέων και το κομμάτι 2-3 οικοδομικά τετράγωνα πάνω από την Όλγας θα είναι ελεύθερο, όπου επιτρέπεται η στάθμευση», εξηγεί η αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Στην Ε΄ Δημοτική κοινότητα οι θέσεις μόνιμων κατοίκων είναι 3.189 θέσεις και 252 οι θέσεις επισκεπτών.

Τα έσοδα του αναδόχου και του δήμου από το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης είναι 330.000 ευρώ μηνιαίως περίπου, ενώ αναμένεται να αυξηθούν και με την ένταξη της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας στο πρόγραμμα.

Πηγη:www.thestival.gr