Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι έμποροι κατά της απόφασης για λουκέτο στα καταστήματα

Συντάκτης: Share:

Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από κοινού με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Εμπόρων της πόλης καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ κατά της απόφασης να παραμείνουν για ακόμη μια εβδομάδα κλειστά τα καταστήματα.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης Μιχάλης Ζορπίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Ιακώβου εξουσιοδότησαν έναν δικηγόρο, ώστε να καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα με στόχο την ακύρωση της ΚΥΑ που ορίζει να παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο.

Ο κ. Ιακώβου σε δηλώσεις του τόνισε ότι «υπάρχει αδικία καθώς τα κρούσματα σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι όμοια με τη Θεσσαλονίκη» προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να ανοίγει σε μία περιοχή και όχι σε άλλη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΕΘ έκανε λόγο για άδικα και παράνομη απόφαση. Τα παραπάνω αναμένεται να ισχυριστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Για το έκτακτο επίδομα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών  για τις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές τον Απρίλιο ο κ. Ζορπίδης τόνισε πώς ούτε αυτή η απόφαση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Αναγνώρισε, ωστόσο στην κυβέρνηση το γεγονός ότι δώσει αρκετά χρήματα σε διάφορους κλάδους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων κρίνεται αναγκαία καθώς θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα σε χιλιάδες επαγγελματίες και εμπόρους», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Σήμερα καταστηματάρχες στην Πολίχνη πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία. Ανέβασαν ρολά, άνοιξαν τα φώτα των καταστημάτων τους χωρίς να πραγματοποιούν πωλήσεις, ενώ κρέμασαν μαύρα πανιά και πλακάτ έξω από τα μαγαζιά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: thestival.gr