Το Απρίλιο τα γυρίσματα ταινίας του Bollywood στην Κεντρική Μακεδονία

Συντάκτης: Share:

Τον προσεχή Απρίλιο θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα ταινίας του Bollywood στην Κεντρική Μακεδονία, όπως ανέφεραν, μετά από συνάντηση που είχαν στην Θεσσαλονίκη, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Ινδός ηθοποιός και παραγωγός Νιλές Μαλότρα (Nilesh Malhotra) από την “Panorama Visuals” και την “Malhotra Productions”.

Στη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Τάσος Τζήκας και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στη συγκεκριμένη παραγωγή, μέσω του film office που έχει δημιουργηθεί στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προανήγγειλε επισκέψεις του τόσο στην Ινδία για επαφές με παραγωγούς του Bollywood αλλά και στις ΗΠΑ για επαφές με εταιρείες παραγωγών του Hollywood. Επίσης προγραμματίζεται να γίνει και μια αποστολή από παραγωγούς κινηματογραφιστές της Ινδίας και του Bollywoοd στην Κεντρική Μακεδονία, πιθανότατα τον Νοέμβριο.

Ο κ. Μαλότρα δήλωσε ότι επισκέπτεται πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα χθες επισκέφθηκε και τη Βεργίνα, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντικό μέρος για εκείνον, διότι είδε από κοντά τον τάφο του Φιλίππου ενώ πριν από εικοσιπέντε χρόνια ο ίδιος είχε υποδυθεί τον Φίλιππο σε ένα πολύ δημοφιλές τηλεοπτικό σήριαλ που προβαλλόταν στην Ινδία. “Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μια μέρα θα ερχόμουν εδώ και θα επισκεπτόμουν τον τάφο του Φιλίππου” είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τον κ. Τζήκα με τον οποίο συναντήθηκε στο Νέο Δελχί και ο οποίος μεσολάβησε ώστε να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

“Πριν έρθω ήμουν κατά 75% σίγουρος ότι θα γυρίσω εδώ την κινηματογραφική μου ταινία, αλλά αφού γνώρισα τον περιφερειάρχη είμαι πια 100% σίγουρος. Εργαζόμαστε ήδη σε αυτό το project και στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη συζητήσαμε περισσότερες λεπτομέρειες. Kαι εκείνος όμως σχεδιάζει να έρθει στην Ινδία να προσκαλέσει τους παραγωγούς του Bollywood στην Ελλάδα” είπε. Χαρακτήρισε το Bollywood μια αναδυόμενη δύναμη, υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο γυρίζονται 2000 κινηματογραφικές παραγωγές στην Ινδία, ενώ το 95% των παραγωγών κινηματογραφείται στο εξωτερικό.

“Υπάρχουν πολλοί λόγοι να έρθει κάποιος στην Ελλάδα καθώς υπάρχει υποστήριξη και έχουν δημιουργηθεί κίνητρα. ΄Οταν όλη η ομάδα είναι εδώ μπορεί τη δουλειά που θα κάνει στη Βομβάη σε οκτώ ώρες να την τελειώσει εδώ σε τέσσερις. Έχω επισκεφθεί πολλά μέρη στην Ευρώπη. Εκτιμώ ιδιαίτερα την υποστήριξη που έχω εδώ από την πρώτη συνάντηση. Μπορείτε να φέρετε τη Μακεδονία πολύ ψηλά” δήλωσε ο κ. Μαλότρα. Για την υπόθεση της ταινίας που θα γυρίσει στην Ελλάδα διευκρίνισε ότι μοιάζει περισσότερο με μιούζικαλ, ενώ σε αυτήν θα πρωταγωνιστούν και τέσσερις γυναίκες από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Εξάλλου, ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα μεταβεί στο Hollywood για αντίστοιχες επαφές με εταιρείες παραγωγών, αναφέρθηκε στη νομοθεσία που υπάρχει πλέον στην Ελλάδα και υποστηρίζει τις κινηματογραφικές παραγωγές και υπογράμμισε ότι η Κεντρική Μακεδονία “είναι η μόνη και η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα, που έχει φτιάξει ένα film office το έχει στελεχώσει και έχει αρχίσει να λειτουργεί”. Στόχος του, όπως είπε, είναι να διευκολύνει τις κινηματογραφικές παραγωγές, να επιταχύνει τις σχετικές αδειοδοτήσεις και να μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται μια παραγωγή.

Ο κ. Τζήκας, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης λειτούργησε σαν ενδιάμεσος ώστε να έρθει ο κ. Μαλότρα στην Ελλάδα ενώ με αφορμή το γεγονός ότι η Ινδία είναι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ τόνισε ότι “πρέπει αυτό να αφήσει ένα αποτύπωμα στην πόλη και στην Περιφέρεια”.

Στη λειτουργία του Film office αναφέρθηκε ο κ. Θάνος λέγοντας: “θέλουμε να αναδείξουμε τον προορισμό σε έναν παγκόσμιο road show που θα ξεκινήσει με επικεφαλής τον περιφερειάρχη και στην Αμερική, αλλά και στην Ινδία αλλά και να φέρουμε εδώ πέρα αποστολές όπως στην προκειμένη περίπτωση για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τον τόπο, την Κεντρική Μακεδονία, το υπέροχο τοπίο και φυσικά όλα αυτά και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η περιοχή, ώστε η Κεντρική Μακεδονία να γίνει η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα στην προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών”.

Πηγή: dailythess.gr