Ζέρβας-Τζιτζικώστας: Να γίνει προσεκτικά η άρση του lockdown

Συντάκτης: Share:

«Θεωρώ ότι με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown. Δεν θα ζητήσω ποτέ σαν δήμαρχος αυτής της πόλης να μπούμε σε μια οποιαδήποτε κανονικότητα αν δεν είναι εξασφαλισμένη η υγεία των κατοίκων και η επόμενη ημέρα της πόλης», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Ζέρβας μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΥΜΑΘ.

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος είπε ότι «οποιοδήποτε άνοιγμα που αφορά το λιανεμπόριο και την εστίαση θα έχει να κάνει με πολύ καλύτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά».

 

«Είμαι προσωπικά κατά του ανοίγματος των σχολείων. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Από κει και μετά, όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα, τα οποία επιβαρύνουν την οικονομική ζωή της πόλης μας πρέπει να έχουν ένα αντιστάθμισμα. Όλες οι επιδοτήσεις που δόθηκαν σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες, σε ανέργους πρέπει να συνεχιστούν και τον Δεκέμβριο. Οποιεσδήποτε ενισχύσεις, οποιεσδήποτε αναστολές πρέπει να ισχύσουν για όλο αυτό το διάστημα που ζητούμε να υπάρχει lockdown με όφελος της πόλης μας. Όπως επίσης πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και την επόμενη ημέρα για να επουλώσουμε τις πληγές που υπάρχουν στην πόλη, στην οικονομία της πόλης από το δεκάμηνο ήδη κύμα της πανδημίας. Έχω μιλήσει για ένα σχέδιο Μάρσαλ που χρειάζεται αυτή η πόλη» τόνισε.

 

 

Από την μεριά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό τόνισε πως «θεωρώ ότι πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά στην περιοχή μας και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα».

Παράλληλα σημείωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων και η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να γίνουν με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Μέσα από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη να συνεχιστούν τα μέτρα και να γίνουν πιο εντατικοί οι έλεγχοι», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου μετά τη σύσκεψη. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε επίπεδο Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδας αντέχει, ενισχύεται συνεχώς και θα αντέξει», πρόσθεσε.

 

Πηγή: thessnews.gr

Scroll Up