ΤΙΜΩΡΙΑ – Οκτώ μήνες απαγόρευσης εισόδου σε Γιαννακόπουλο και 85.000 ευρώ πρόστιμο!

Συντάκτης: Share:

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για όσα έγιναν στο περιθώριο του πέμπτου τελικού της Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, ενώ στον ίδιο και την ΚΑΕ επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 85.000 ευρώ (35.000 στο πρόσωπο και 50.000 στην ΚΑΕ), για «πράξεις και δηλώσεις του ιδιοκτήτη της».

Σημειώνεται πως για όσα έγιναν μετά τον δεύτερο τελικό, ο DPG είχε τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρεις μήνες πρόστιμο συνολικού ύψους 83.700.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή

«1. Επιβάλλεται στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, ιδιοκτήτη της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους τριάντα πέντε χιλιάδων (35.000,00) ευρώ, για πράξεις και δηλώσεις του, οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, πράξεις που έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 14-06-2024 και

2. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) χρηματικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, για πράξεις και δηλώσεις του ιδιοκτήτη της, οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, πράξεις που έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 14-06-2024.»