Την απόφαση του CAS στην προσφυγή της Κοζάνης αναμένει ως την Τετάρτη η  ΕΠΟ

Συντάκτης: Share:

 Το διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης CAS αναμένεται ως την Τετάρτη να εκδώσει τη απόφαση για την προσφυγή της Κοζάνης κατά της δικαίωσης της ένστασης του Μακεδονικού αφού έχουν κατατεθεί τα  υπομνήματα και ο δικαστής Σάλα Πίντο από τη Βαρκελώνη θα εκδώσει την τελεσίδικη απόφαση.

 

Σε ομηρία παραμένει η Γ’ Εθνική και η ΕΠΟ, περιμένοντας την απόφαση του CAS για την προσφυγή της Κοζάνης κατά της δικαίωσης της ένστασης του Μακεδονικού.

Η όποια απόφαση επηρεάζει το μέλλον τεσσάρων ομάδων, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση, καθώς Κοζάνη και Μακεδονικός διεκδικούν ουσιαστικά τον τίτλο του πρωταθλητή στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ενώ η απόφαση θα επηρεάσει αν η ΑΕ Λευκίμμης ή ο Μ. Αλέξανδρος Ημαθίας θα παραμένουν στην κατηγορία.

 

Συγκεκριμένα, αν δικαιωθεί η Κοζάνη, τότε ακυρώνεται η συμμετοχή του Μακεδονικού στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Super League 2, προκαλώντας ζήτημα για το αν θα πάρει κάποια άλλη ομάδα τη θέση του και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. Με τη δικαίωση της Κοζάνης επίσης, μένει στη Γ’ Εθνική η ΑΕ Λευκίμμης και υποβιβάζεται ο Μ. Αλέξανδρος Ημαθίας.

Αν η προσφυγή της Κοζάνης απορριφθεί, τότε ο Μακεδονικός θα συμμετέχει κανονικά τη νέα σεζόν στη Super League 2, η Κοζάνη θα μείνει στη Γ’ Εθνική, όπως και ο Μ. Αλέξανδρος Ημαθίας, με την ΑΕ Λευκίμμης να υποβιβάζεται στα τοπικά.

 

Οι ενδιαφερόμενες πλευρές είχαν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης έως την Τρίτη (21/6) και το έχουν ήδη πράξει, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα υπομνήματα έχουν κατατεθεί και ο δικαστής Σάλα Πίντο από τη Βαρκελώνη θα εκδώσει δικαστικό την Τετάρτη 22/6/2022.

Αν δικαιωθεί η Κοζάνη, η ΕΠΟ θα κληθεί να πάρει αποφάσεις, με τα πράγματα να μην είναι απλά. Το σενάριο περί ανόδου και των επτά πρωταθλητών των ομίλων της Γ’ Εθνικής (με την Κοζάνη αντί του Μακεδονικού) στη Super League 2 δεν φαντάζει εύκολο, καθώς η προκήρυξη της SL2 προβλέπει πρωτάθλημα 30 ομάδων τη νέα σεζόν, υπολογίζοντας σε 4 ομάδες από τη Γ’ Εθνική.