Το ατού του ΠΑΟΚ στο τοπικό ντέρμπι, τα “τρικ” του Λουτσέσκου και τα ταλέντα που οφείλει να βρει ο Μπότο

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Όλες του τις προσδοκίες για νίκη στο τοπικό ντέρμπι με το Άρη τις στηρίζει ο Λουτσέσκου σε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Ο ΠΑΟΚ, εκτός από την έδρα, έχει άλλο ένα μεγάλο ατού σε σχέση με τον Άρη. Την ομαδικότητα και τον μεγαλύτερο βαθμό ομοιογένειας. Είναι πιο ομάδα σε σύγκριση με τον αυριανό αντίπαλό του. Επίσης, διαθέτει έναν προπονητή που ξέρει πάρα πολύ καλά τους παίκτες και εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Λουτσέσκου αναγνωρίζει την ποιότητα των παικτών του αντιπάλου, αλλά ποντάρει στο άναρχο -ορισμένες φορές – παιχνίδι του φετινού Άρη. Ξέρει πως οι παίκτες του ακόμα και στην κακή τους μέρα παραμένουν πειθαρχημένοι και θεωρεί δεδομένο πως στον συγκεκριμένο καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα τομέα θα επικρατήσουν του αντιπάλου τους.

Μάλιστα, ετοιμάζει και ορισμένα “τρικ” τακτικής στον αντίπαλο συνάδερφό του τα οποία ελπίζει πως θα πιάσουν. Κοντολογίς, ευελπιστεί πως η ομάδα του έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και βρίσκεται κοντά στον στόχο που είναι φυσικά η νίκη, η οποία θα δώσει δυναμική και ώθηση στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, μέσω των πλέι οφ, θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.

Αυτά στην θεωρία βέβαια. Γιατί στην πράξη πολλές φορές στα ντέρμπι καταρρίπτονται όλα, δεν χωρούν προγνωστικά. Παίζουν ρόλο διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα.

Πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Διαβάζω συχνά δηλώσεις του Μπότο στις οποίες υπερηφανεύεται για το μεγάλο ταλέντο του Κωνσταντέλια, του Κουλιεράκη, του Τζίμα και των άλλων νεαρών. Μάλιστα… Μόνο που ο ίδιος δεν έχει συμμετοχή στην ανάδειξη αυτών των ταλέντων. Βγήκαν από την δουλειά που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στις ακαδημίες. Θα μπορεί να μιλάει με ακόμα μεγαλύτερη περηφάνια, όταν θα φέρει ο ίδιος ταλέντα ανάλογου διαμετρήματος από το εξωτερικό στον ΠΑΟΚ ή παίκτες υψηλού επιπέδου από μεταγραφές.

Διότι, προς το παρόν, το μόνο που υπάρχει είναι ο κίνδυνος μελλοντικά να χρειασθεί να πουληθεί κάποιο από τα μεγάλα ταλέντα των ακαδημιών για να καλυφθούν μεταγραφικές αστοχίες και να πληρωθούν συμβόλαια παικτών που αποτέλεσαν προσωπικές του εισηγήσεις και ακόμα παίζουν στον ΠΑΟΚ Β (Κουαλιάτα, Ρικάρντο). Μην ξεχνάμε, ότι στην θητεία του ως τεχνικού διευθυντή επενδύθηκαν κοντά στα εφτά εκατ. ευρώ για μεταγραφές (δύο εκατ ευρώ μόνο δόθηκαν για την αγορά του Κουαλιάτα). Δεν είναι και λίγα λεφτά…