Το «βαρύ σκορ» και ο Σέρχιο Μάρκαριαν

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Κάποτε ο Σέρχιο Μαρκαριάν είχε πει το εξής: «Τα φιλικά είναι για να τα παίζεις και τα επίσημα για να τα κερδίζεις».

Σοφή κουβέντα, αν το σκεφτεί κανείς καλά. Είναι γνωστό ότι το να χάσεις σε ένα φιλικό παιχνίδι μπορεί να σου δώσει και κάτι. Να καταλάβεις τα λάθη σου, τις αδυναμίες σου, τι δεν πήγε καλά, τι σου λείπει κι όλα αυτά να τα δουλέψεις, ώστε όταν έρθει η ώρα των επίσημων αγώνων να μπορείς να είσαι σε θέση να κερδίζεις.

Βέβαια, ήττα με ήττα, σε φιλικό παιχνίδι, έχει διαφορές. Δηλαδή ένα σκορ 5-1 εναντίον σου δεν είναι εύκολο να το «χωνέψει» ο κόσμος, ιδιαίτερα αν δεν έχει δει ολόκληρο το παιχνίδι. Να δει δηλαδή τις συνθήκες (κακός αγωνιστικός χώρος), αλλά πολύ περισσότερο ότι ο Άρης έπαιξε με πειραματικές ενδεκάδες και με πολύ σημαντικές απουσίες κομβικών παικτών.

Να μην μπούμε σε διαδικασία ονομάτων, ποιοι τα πήγαν καλά και ποιοι δεν, όχι για κανένα άλλο λόγο, παρά για το ότι δεν μπορείς να κρίνεις την ομάδα από ένα ματς. Και μάλιστα το πρώτο της φιλικό, με πειραματικές ενδεκάδες κι αρκετούς νεαρούς.

Αντιλαμβάνομαι πως το τελικό σκορ της ήττας, ενδεχομένως να έφερε προβληματισμό ή ακόμη και γκρίνια εκτός ομάδας. Εντός, θα φανεί τις επόμενες ημέρες κατά πόσο θα υπάρξουν παρενέργειες. Αν και δεν το νομίζω. Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα, αλλά δε θέλω να φανεί ότι προσπαθώ να δικαιολογήσω ή να χρυσώσω το «χάπι». Το αποτέλεσμα είναι βαρύ, ωστόσο ας περιμένουμε λιγάκι…