Το δεύτερο ημίχρονο, κάπου το έχουμε ξαναδεί…

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Άρης απέτυχε να διευρύνει το σερί των θετικών αποτελεσμάτων του και παράλληλα να μπει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο.

Την πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα. Ένα αποτέλεσμα που έφερε προβληματισμό, αλλά παράλληλα φανέρωσε ξανά κι όλες τις αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ομάδα του Περιστερίου, οι Κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν αγνώριστοι. Με πολλά προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη, αλλά και στη συνολική αμυντική λειτουργία, ενώ τα ταυτόχρονα φάνηκε να χάνουν τον αγωνιστικό προσανατολισμό τους. Πολλά λάθη, καθόλου ηρεμία, υπερβολικά πολλά νεύρα (η αλήθεια είναι πως ο Μορόν πρώτη φορά φέτος είχε μια τέτοια εικόνα) και σε μερικά κομμάτια του παιχνιδιού, αδυναμία να εξυπηρετηθεί το αγωνιστικό πλάνο. Κι έτσι ήρθε μάλλον εύκολα η εντός ήττα από τον Ατρόμητο.

Κι αν όλα τα παραπάνω σας θυμίζουν κάτι, τότε προφανώς αυτό που θα έχετε στο μυαλό σας είναι το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ακριβώς τα ίδια ζητήματα. Πρώτα ημίχρονα με καλή αγωνιστική παρουσία και μια εικόνα που έδειχνε ότι τα… έχει τα ματς, τελείως διαφορετική, προς το χειρότερο, στα δεύτερα ημίχρονα και ήττες σχεδόν με κατεβασμένα χέρια.

Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που προβληματίζουν την τεχνική ηγεσία, διότι μέχρι σε ένα σημείο δεν μπορούν να εξηγηθούν όταν μιλάμε για μια ομάδα με πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Μία δικαιολογία είναι σίγουρα οι πολλές και σοβαρές απουσίες (Πάβιτσιτς Οντουμπάτζο, Ματαρίτα, Ρουπ, Σαβέριο, Ζουλ, Μάνου Γκαρθία, Βέλεθ και Δεληζήσης), που μειώνουν στο ελάχιστον τις επιλογές. Καθώς φαίνεται ότι σε μέρες που βασικά «όπλα» του Άρη, όπως οι Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ και Μορόν, δεν τα πηγαίνουν καλά, δεν υπάρχουν από… πίσω παίκτες που μπορούν να έρθουν και να αλλάξουν την εικόνα ενός αγώνα.

Κι ενδεχομένως όλα αυτά να οδηγήσουν σε μερική αναπροσαρμογή του μεταγραφικού σχεδιασμού, ενόψει της περιόδου του Ιανουαρίου…