Τροποποιήθηκε και κατατίθεται η τροπολογία

Συντάκτης: Share:

Η αγωνία κορυφώνεται για τους διοικούντες τον Ηρακλή, καθώς ίσως ακόμη και αύριο να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της θεσμικής προστασίας της ΠΑΕ σε οικονομικό επίπεδο.

Το πρόβλημα, το οποίο δεν επέτρεψε να συμπεριληφθεί η σχετική ρύθμιση στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι είχε δομικές συνταγματικές ατέλειες, υπό τη λογική ότι το Ελληνικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει στις προβλέψεις μιας ρύθμισης (τροπολογίας) να εμπεριέχουν αναδρομική ισχύ.

Όμως, το να λειτουργεί με πνεύμα αναδρομικότητας η συγκεκριμένη τροπολογία, αποτελεί βασική προϋπόθεση, ώστε να προστατεύσει την «κυανόλευκη» ΠΑΕ από τους «ανυπόμονους» και επιθετικούς πιστωτές του Παπαθανασάκη.

Πλέον, οι εξ Αθηνών πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω κείμενο τροποποιήθηκε, ώστε να μην «σκοντάφτει» νομικά, αλλά και να εξυπηρετεί – ταυτόχρονα – τις ανάγκες των ΠΑΕ, οι οποίες βρίσκονται στο καθεστώς του Ημίθεου και πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Το όλο εγχείρημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το σήμερα και το αύριο της ΠΑΕ και της ομάδας, με συνέπεια στη Μίκρα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, αναμένοντας να βγει – επιτέλους – «λευκός καπνός»…