Τζαβέλλας: «Μην τα διαλύσουμε όλα για δύο χαμένα πέναλτι»

Συντάκτης: Share:

Ο Γιώργος Τζαβέλλας τόνισε πως οι παίκτες της Εθνικής πάλεψαν στη δύσκολη έδρα της Γεωργίας κι έφτασαν να αποκλειστούν στα πέναλτι, θεωρεί πως πάντα υπάρχει η παράταση στα ματς αυτά και ζήτησε να συνεχίσουν την προσπάθεια, αφού υπάρχει λαμπρό μέλλον στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και χρειάζεται να υπάρξει συσπείρωση και αγάπη, εξήρε τη δουλειά του Γκουστάβο Πογέτ και ζήτησε να παραμείνει, ζήτησε τη στήριξη στους παίκτες και να μην ισοπεδωθούν όλα για δύο χαμένα πέναλτι.

Αναλυτικά: «Υπάρχει στεναχώρια, δεν ξέρω τι να πω. Προσπαθήσαμε και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε δύσκολη έδρα. Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα, φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι, δυστυχώς δεν καταφέραμε να προκριθούμε».

Για το αν θα μπορούσε η Ελλάδα να αποφύγει την παράταση: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε κι οι δύο ομάδες τα διαστήματά μας, έγινε συνολικά καλή προσπάθεια. Υπάρχει πίκρα, αλλά δεν θέλω να σταθώ εκεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε, τα παιδιά, ο προπονητής, η Ομοσπονδία, όλοι μαζί να συνεχίσουμε, γιατί υπάρχει λαμπρό μέλλον.

Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε ούτε για προβλήματα, ούτε γι’ αυτά που λείπουν. Θα είμαστε γραφικοί αν το κάνουμε αυτό. Θα ξαναπώ, επειδή είναι η τελευταία φορά που μιλάω ως παίκτης της Εθνικής, θα ήθελα να πω πως είναι ώρα για μεγαλύτερη συσπείρωση κι αγάπη. Υπάρχει ταλέντο, υπάρχει ένας προπονητής που έχει ‘χτίσει’ ένα γκρουπ, το οποίο τον αγαπά και αναπτύσσεται με αυτόν.

Θα ήθελα να το ξέρουν αυτό οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Εύχομαι να μείνει, να μπορεί ο ίδιος να βοηθήσει την Ελλάδα το επόμενο διάστημα, να κάνουν στις επόμενες διοργανώσεις αυτό που δεν μπορούσαμε εμείς. Υπάρχει στεναχώρια και κλάμα στα αποδυτήρια, αλλά αυτό το κλάμα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Αυτό το κλάμα, η εμπειρία που θα πάρουμε, για να προκριθούμε στις διοργανώσεις που δεν καταφέραμε».

Για το πώς φεύγει η πίκρα: “Σίγουρα με τον χρόνο, με την ωριμότητα και με το να δούμε καθαρά το μέλλον. Υπάρχει ταλέντο, έρχονται ολοένα και περισσότερα παιδιά που ανεβάζουν το επίπεδο. Να σταματήσουμε να είμαστε αυτοί που όταν νικάνε είναι καλοί παίκτες και όταν δεν νικάνε όλα πηγαίνουν στράφι. Να στηρίξουν τα παιδιά».

Για το τι τους είπε: «Τίποτα δεν τους είπα, αυτά είναι δικά μας πράγματα, είναι προσωπικά μας. Σας λέω μόνο αυτό, 27 παιδιά κλαίγανε και δείχνει πόσο στεναχώρια υπάρχει».

Κατέληξε, λέγοντας: «Μία παράκληση, μην τα διαλύσουμε όλα επειδή δεν μπήκαν δύο πέναλτι».