Για τρίτη σερί χρονιά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς παραμένει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ αι κάνει την τρίτη προετοιμασία του στα “ασπρόμαυρα”, η πρώτη με τον Ράζβαν Λουτσέσκου σε ότι αφορά της συνεργασία τους στον Δικέφαλο, αφού είχε προηγηθεί η διετή τους συνύπαρξη στην Ξάνθη.
Ο Σέρβος τερματοφύλακας μιλάει στο SFINA.GR για την προετοιμασία, την αλλαγή στο προπονητικό τιμ και τις απαιτήσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου εντός αγωνιστικού χώρου.
Ο “Ζίβκο” αναλύει τις σκέψεις του για την νέα σεζόν και ετοιμάζεται για μια δυνατή κόντρα με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη για την θέση κάτω από τα δοκάρια.
-Έζησε κάτι διαφορετικό στην φετινή προετοιμασία σε σχέση με τα άλλα χρόνια; Του έκανε εντύπωση κάτι;
Δεν με εξέπληξε κάτι. Ήταν μια καλή και πλήρης προετοιμασία. Δουλέψαμε σκληρά και είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τις οδηγίες του προπονητή. Αυτό πρέπει να κάνει κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.
-Ποια είναι τα νέα στοιχεία που προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας ο Ράζβαν Λουτσέσκου;
Όπως είπα και πριν την προετοιμασία, περίμενα να είμαστε πιο aggressive, πιο συμπαγείς στο παιχνίδι μας. Να δουλεύουμε περισσότερο ως ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ζητάει ο προπονητής και να το εφαρμόσουμε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι αυτή η φιλοσοφία που θέλει να βάλει στην ομάδα ο προπονητής και μας ταιριάζει.
-Το γεγονός ότι υπάρχει ένας προπονητής που έχει δουλέψει μαζί του στο παρελθόν, παίζει ρόλο στην ψυχολογία του;
Τόσο για μένα, όσο και για τον Πασχαλάκη, τον Ταλιχμανίδη και τον Μπαλωμένο είναι πολύ σημαντικό το να έχουμε την εμπιστοσύνη από τον προπονητή. Είναι πολύ καλό για εμάς για να δίνουμε ότι καλύτερο έχουμε στο γήπεδο για την ομάδα. Μαζί με τον προπονητή τερματοφύλακων δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία πάνω σε ζητήματα που ζήτησε ο προπονητής. Κάνουμε αυτά που ζητάει από εμάς στις προπονήσεις και στους αγώνες.
-Για το αν δουλεύει ο Λουτσέσκου πάνω στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης στην ομάδα και αν είχε παρατηρήσει να λείπει αυτή την περασμένη διετία παό την ομάδα;
Το πιο σημαντικό για τους παίκτες είναι να τους εμπιστεύεται ο προπονητής. Είμαστε περισσότερο ομάδα πλέον. Είναι από τα πράγματα που θέλει να περάσει ο προπονητής σε εμάς σε αυτή την προετοιμασία. Νομίζω ότι φέτος θα είμαστε πιο ενωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να ανταποδώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη στον προπονητή.
-Είναι σημαντική για τους τερματοφύλακες, η αλλαγή του προπονητή τερματοφυλάκων;
Στο επίπεδο της προπόνησης των τερματοφυλάκων, η αλήθεια είναι ότι οι αλλαγές δεν είναι πάρα πολύ μεγάλες. Οι προπονήσεις είναι πάνω-κάτω το ίδιο, οι προπονητές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, ο Γιώργος Σκιαθίτης και ο Μάριο Γκαλίνοβιτς και τώρα ο Μορέιρα, είναι προπονητές που ο καθένας θέλει να βάλει το δικό του στοιχείο στην προπόνηση. Όπως είπα για την προπονητή, έτσι και για τον προπονητή τερματοφυλάκων μας ετοιμάζει για να μπορούμε να αντιδράσουμε κατά την διάρκεια του αγώνα, ακολουθώντας φυσικά τις οδηγίες του προπονητή.
-Για την κριτική που ασκήθηκε πέρσι στους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ. Ήταν μια κακή χρονιά; Πως το βλέπει τώρα που πέρασε καιρός;
Στους τερματοφύλακες ότι λάθος και αν κάνεις… φαίνεται. Όποιος άλλος κάνει λάθος, έχει κάποιον δίπλα του για να το διορθώσει. Έτσι είναι αυτή η θέση, δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες θέσεις στο γήπεδο. Γενικά την περασμένη σεζόν και φέτος όμως δουλέψαμε πολύ. Το ποδόσφαιρο παίζεται από 11 παίκτες όμως και καμιά φορά χρειάζεται να είσαι τυχερός ή κάποια βοήθεια από τους συμπαίκτες σου για να μην δεχτείς γκολ.
-Για την στήριξη από τον προπονητή που αποφάσισε να μην προχωρήσει σε απόκτηση τερματοφύλακα; Αν αυτή η απόφαση του δίνει μεγαλύτερη ηρεμία για να δουλέψει κατά την διάρκεια της σεζόν;
Φυσικά για εμάς είναι σημαντικό και για μένα προσωπικά είναι σημαντικό και μου δίνει κίνητρο να με πιστεύει ο προπονητής. Μέσα από αυτή την στήριξη αποκτώ ψυχολογία για να βελτιωθώ περισσότερο και να δώσω ότι έχω στο γήπεδο για την ομάδα. Οι τερματοφύλακες είναι μια ειδική θέση και χρειάζεται να νιώθεις την υποστήριξη των συμπαικτών σου και του προπονητή. Πιστεύω ότι όλοι είμαστε σε καλό δρόμο και θα βελτιώσουμε όσα πράγματα ζητάει από εμάς ο προπονητής εντός αγωνιστικού χώρου.
- Tags: Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ΠΑΟΚ